- 3 velike kašike pročišćenog putera
- 1 glavica sitno isjeckanog crnog luka
- 3 čena mljevenog bijelog luka
- 1 mala kašika mljevenog kumina
- 3 kardamoma
- 4 karanfilića
- 4 zrna crnog bibera
- 1,5 mala kašika narendanog svježeg đumbira
- 1 mala kašika kurkume u prahu
- 1 šolja isjeckanog svježeg ili konzervisanog paradajza
- limunov sok
- 1 crvena ljuta papričica (očišćena od sjemena i isjeckana)
- 8 pilećih bataka
- so
- 1/2 šolje jogurta
- 1 šolja vruće vode
- 3 velike kašike svježeg korijandera
- 1 mala kašika garam masale
Zagrijati puter u šerpi, umiješati crni luk, bijeli luk, kumin, kardamom, karanfilić i zrno bibera i pržiti dok crni luk omekša. Umiješati đumbir, kurkumu, paradajz, limunov sok, ljutu papriku, piletinu i so. Poklopiti tiganj i pustiti da proključa, zatim smanjiti temperaturu i dinstati 15 minuta. Pomiješati jogurt i vruću vodu, sipati u mješavinu sa piletinom i posuti jednom velikom kašikom korijandera. Dinstati još 20-30 minuta.


Izvor informacija: („Nacionalne gastronomije“, dr Bojana Kalenjuk) – Fotografije: (https://www.gettyimages.com)
Miam !
Sviđa mi seSviđa se 1 person
Yes, thank you! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Lekker 🙏🌹
Aum Shanti
Sviđa mi seSviđa se 1 person
Thank you! 🙂
Sviđa mi seSviđa se 1 person
curry in a hurry a shop here in slc ut usa
Sviđa mi seSviđa se 1 person
Thank you! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se