Cucumber – Krastavac


Mnogi ljudi hronično su dehidrirani i nemaju poja koliko im to negativno utiče na zdravlje. Krastavac je savršen protivotrov. On ima dejstvo izvora mladosti hidrirajući nas na najdubljem mogućem ćelijskom nivou. Pored toga, osvježavajuće dejstvo krastavca čini ga odličnim za podmlađivanje i naročito efikasnim u hlađenju vruće, lijene jetre. Kada se jede svakodnevno, krastavac može da popravi oštećenje jetre brišući deset do petnaest godina izloženosti toksinima (uključujući teške metale i pesticide, kao što je DDT) i lošoj ishrani. Zbog toga je ovo povrće (zapravo voće) naročito dobar saveznik za smanjenje nadimanja. Svjež sok od krastavca najbolji je tonik za podmlađivanje na svijetu. Sadrži jedinjenja elektrolita koji naročito hrane i rashlađuju umorne nadbubrežne žlijezde i bubrege koji se bore sa svojim zadatkom filtriranja toksičnog otpada. Ako imate neku bolest bubrega, ako ste na dijalizi ili nemate jedan bubreg, može vam izuzetno koristiti da svaki dan pijete sok od krastavca. Zbog rashlađujućeg dejstva koji ima na žlijezde i organe, krastvac je dobar i za spuštanje temperature i kod djece i kod odraslih. Kad se krastavac pretvori u sok, oslobađaju se njegova magična jedinjenja i agensi koji djeluju na povišenu temperaturu kao voda na vatru.

Tragovi amino-kiselina glicina i glutamina u krastavcu, zajedno s njegovim ekstremnim i visokoaktivnim sadržajem enzima i koenzima, zajedno sa obiljem više od pedeset minerala u tragovima, čine krastavac odličnim sistemom za isporuku neurotransmiterskih hemikalija. To je posebno značajno ako imate problema sa anksioznošću ili nekim drugim neurološkim stanjem. Krastavci nude i druge hranljive materije, kao što je hlorofil koji imaju u kori, i vezuju se s vitaminima B, A i C. Takođe, krastavac podržava varenje; sadrži neotkrivene koenzime koje će se jednog dana zvati talafini. Zajedno sa enzimima koje je medicinsko istraživanje otkrilo (kao što je erepsin), talafini pomažu proces varenja proteina, tako da možete da iskoristite maksimum iz svega što jedete.

Izvor informacija: („Hrana koja menja život“, Entoni Vilijem) – Fotografija: (https://www.gettyimages.com)

13 Comments

  1. Bom dia Myrela!
    Utilizei o tradutor do Google para ler seu texto, pois nada sei do seu idioma.
    Bom texto, de utilidade.
    Aqui em nossa casa, no Brasil (na cidade de Salvador), também usamos muito o pepino.
    Os brasileiros gostam de pepíno (krastavca). Mas pouco se bebe o suco por aqui, é mais usado em saladas, cru.
    Abraços fraternos, daqui do Brasil!

    Sviđa se 1 person

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.