Sladoled od meda i kokosa – Honey and coconut ice cream


Sastojci:

  • 1 šolja badema
  • 2 urme bez koštice
  • 1/2 cm štapića vanile, isječenog po dužini
  • jedna i po šolja kokosovog krema (otprilike, 2 konzerve ohlađenog, punomasnog kokosovog mlijeka)
  • prstohvat morske soli
  • 1/8 šolje meda
  • 1/4 šolje sjeckanih badema

Priprema: Prvo napravite bademovo mlijeko, tako što ćete blendirati bademe, urme i ostrugane sjemenke štapića vanile s 2 šolje vode, dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite je kroz gazu i ostavite sa strane. Zatim, otvorite konzerve kokosovog mlijeka, pazeći da ih ne tresete. Odvojite krem iz obje konzerve. U posudi pomiješajte kokosov krem sa šoljom bademovog lijeka, morskom solju i medom, dok se sve ne sjedini. Sipajte u posudu mašine za sladoled. Služite sladoled posut sjeckanim bademima i medom. Ako nemate mašinu za sladoled, zamrznite smjesu u posudi i miješajte svakih pola sata, dok se ne stegne.

Izvor: („Hrana koja menja život“, Entoni Vilijem – https://www.foodabovegold.comhttps://theviewfromgreatisland.com)

3 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.