Brauni kolačići-Brownie Cookies


VRIJEME: 30 minuta / KOMADA: 18

  • 115 g neslanog butera
  • 40 g kakaoa
  • 200 g mljevenog šećera
  • so
  • 50 g samonarastajućeg brašna
  • 1 kašičica prirodnog ekstrakta vanile
  • 50 g cijelih oraha

Zagrijte rernu na 180°C (oznaka za gas 4). a zatim obložite pleh dimenzija 30 x 20 x 2,5 cm papirom za pečenje. Stavite buter u šerpu, ostavite ga da se polako istopi, zatim sklonite šerpu s ringle. Sipajte kakao u istopljen buter, dodajte prstohvat soli i mljeveni šećer, i sve izmiješajte. Dodajte jaja u smjesu s kakaoom i mutite dok sve ne bude blago izmiješano. Dodajte brašno u šerpu, dodajte ekstrakt vanile i orahe, i blago izmiješajte. Sipajte smjesu za brauni u pleh, pecite 18 minuta, ili dok tijesto ne bude tek pečeno, ali i dalje meko (ono će očvrsnuti tokom hlađenja). Dok je kolač još topao, izvrnite ga na veliku ploču i isijecite ga na kvadratne kolačiće.

HRANLJIVA VRIJEDNOST PO BRAUNIJU: kalorije 103, ugljeni hidrati 11 g (uključujući šećer 9 g), proteini 2 g, masti 6 g (zasićene masti 3 g), dobar izvor vitamina B grupe i vitamina E.

Izvor: („Za 30 minuta do pune trpeze“, Mladinska knjiga, Beograd – https://pixabay.com)

3 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.