Meditacija i zdravlje – Meditation and health


Osobe koje redovno meditiraju imaju manje šanse da se razbole, pokazalo je istraživanje. Istraživački tim izabrao je 390 odraslih osoba koji su dobili vakcinu protiv gripa. Pored toga, samo jedan dio testiranih pohađao je kurs meditacije, a poslije perioda od osam sedmica, oni iz grupe za meditaciju bili su zdraviji od ostalih.

U poređenju sa drugima, oni su, zbog bolesti, najmanje ostajali kod kuće. Stručnjaci pretpostavljaju da je to zato što se osobe koje meditiraju lakše nose sa simptomima. Meditacija podstiče organizam da se bori protiv mikroba, infekcija i toksina. S tim u vezi, ranija istraživanja pokazala su da meditacija umanjuje stres, koji može da dovede do pada imuniteta.

I to nije kraj benefita; dokazano je da, samo, 13 minuta svakodnevne meditacije, može da poboljša pažnju, memoriju i produktivnost na radnom mjestu.

(Izvor informacija: https://zdravlje.avaz.ba i https://pixabay.com)

8 Comments

  1. I appreciate the post. Meditation and mindfulness are the basis of all practices for a variety of purposes, including psychological and physical therapy, anger management, centering, and aligning with principles, like peace and love.

    Liked by 2 people

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.