Zobena kaša sa grožđicama i cimetom


Sastojci za 4 osobe:

  • 1, 5 l ključale vode
  • 2 štapića cimeta
  • 90 g grožđica ili brusnica
  • 4 supene kašike prirodnog soka od pomorandže
  • 3 kafene kašike meda
  • 250 g zobenih mekinja
  • muškatni oraščić ili mljeveni cimet

Sve sastojke pomiješajte u velikoj posudi i kuvajte do vrenja. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, ili dok ne ispari voda. Rashladite, pa dodajte sok od pomorandže i med. Pospite ribanim muškatnim oraščićem ili mljevenim cimetom i
poslužite.

U ovom obroku naći ćete sljedeće vrijedne supstance za mozak: vitamine grupe B, vitamine K i C, prehrambena vlakna, fosfor, magnezijum, kalcijum, mangan, željezo, cink, bakar, bor, flavonoide, lutein, zeaksantin, te materije koje djeluju na regulaciju nivoa šećera u krvi.

4 Comments

  1. Odlično, kuvana ovsena kaša, isprobano već godinama unazad redovni svakodnevni obrok, sve preporuke. Ima puno kombinacija za dodatke, najjednostavnije je kratko prokuvati sa mlekom i dodati seckani suvo voće i cimet.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.