Ukrasi za jelo


  • Keks, koštunjavo voće i kolutovi limuna – djeluju privlačno preko sladoleda. Koristite samljeveni karamelizirani badem, karamelizirani kikiriki, suvo grožđe potopljeno u vruć rum, pečeno koštunjavo voće ili tanko isječenu koru limuna, pomorandže ili limete. Uvijene trake tamne čokolade dobijene ljuštilicom za povrće, takođe su veoma efektne.
  • Prezle – mogu se brzo ispržiti u veoma malo ulja ili putera, dok ne dobiju zlatnu boju, i upotrijebiti za posipanje preko jela s povrćem ili tjesteninom, dodajući im i ukus i boju.
  • Kora pomorandže i limuna – fino izrendana ili skinuta ljuštilicom za limun ili povrće, može brzo dodati boju prženom mesu ili mesu s roštilja, a izgleda lijepo i na kremastim desertima. Možete popariti djeliće kore ili ih staviti u cjediljku i preliti ključalom vodom da bi postali manje gorki.
  • Koštunjavo voće i sjeme – pržiti ili peći nekoliko sekundi listiće nasjeckanog badema, sjeme ananasa ili sjeme susama. Oni dodaju lijepu tufnastu šaru i bogat ukus mnogim jelima, a i dobrodošla su proteinska dopuna vegetarijanskim jelima.
  • Crni luk i slanina – crni luk se može isjeći i brzo ispržiti u fritezi da bi se dodao intenzivan ukus kao ukras preko jela od pirinča ili jaja. A slanina, pržena dok ne postane hrskava i suva, može se izmrviti preko salata, jela sa zrnevljem ili krem čorbi.

2 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.