Savjeti ( žurba, preskupo ili jedeš vani )


  • „Nemam vremena“ – Savjeti za one koji su u žurbi – Danas se na tržištu nalazi velika ponuda gotovih životnih namirnica: sirovo povrće, svježe voće, sendvič od crnog hljeba, ovsene/zobene pahuljice ili čaša svježe cijeđenog soka. Čak i kada ste u žurbi, nastojte održavati dnevne obroke. Nezavisno od toga gdje jedete, ostavite posao na nekoliko minuta po strani i jedite u miru.
  • „Preskupo“ – Savjeti za one koji razpolažu s manje novca – Zdrava ishrana se dugoročno gledano isplati. Uz to, manje preporučljive životne namirnice, kao što su proizvodi od mesa i punomasni sirevi, po pravilu su skuplje. Kupovanjem sezonskog voća, salata i povrća, možete puno uštediti. Isto tako proizvodi od punog zrna nisu puno skuplji od proizvoda od bijelog brašna.
  • “ Stalno jedem vani“ – Savjeti za one koji često posjećuju restorane – Naručite sok od povrća ili voća ili malu porciju salate kao predjelo. Odaberite za prilog pirinač, povrće ili kuvani krompir. Važno je da barem jedan dan u sedmici ne jedete meso, a ostalim danima birajte naizmjenično meso, ribu i jela od jaja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.