Prečice uz pomoć mikrotalasne rerne (bazirane na rerni jačine 650 W)


  • Smekšajte puter iz frižidera grijanjem na najvišem stepenu zagrijavanja 20 sekundi.
  • Zagrijte limun nekoliko sekundi na najvišem stepenu zagrijavanja i u njemu će se stvoriti više soka.
  • Napravite hrskavu slaninu tako što ćete položiti 3 – 4 režnja u mikrotalasnu rernu preko parčeta savijenog kuhinjskog papira, kuvati dva minuta, okrenuti i kuvati još 1 – 2 minuta.
  • Istopite čokoladu tako što ćete je izlomiti na male komade u činiji i ostaviti je nepokrivenu. Najbolje je svu čokoladu topiti na srednjem ili niskom stepenu zagrijavanja, miješati i provjeravati otprilike svakih 10 sekundi za vrijeme kuvanja, jer će čokolada zadržati svoj oblik čak i istopljena. Stalno provjeravajte i očekujte da ćete miješanjem otopiti nekoliko zadnjih dijelića čokolade. Da biste otopili čokoladu koja vam je potrebna za brzo ukrašavanje, stavite je u kesu za pečenje, pa u mikrotalasnu rernu i otopite je u njoj. Zatim, makazama odsijecite vrh ugla kese i sipajte čokoladu formirajući ukrasnu šaru preko deserta ili torte.
  • Ispecite orahe kao što su indijski orasi; 25 g oraha pečenih 5 minuta na visokoj temperaturi dobiće zlatnu boju pečenih oraha.
Woman at home heating food at microwave oven

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.