Osteoporoza


  1. Hajdučka trava – tinktura od hajdučke trave priprema se od cvjetova koji se beru po suncu. Potrebna je količina cvjetova da se napuni staklena flaša do vrha. Zatim se prelije sa rakijom od 40% i ostavi na suncu da stoji 10 dana. Ovom tinkturom neophodno je mazati se svakog dana. Osim toga, možete pripremiti kupku od hajdučke trave, napunite kadu tako da vam srce bude iznad nivoa vode, sjedite u kadi najmanje 20 minuta i ponoviti još jednom u toku mjeseca.
  2. Ljuske od jaja – u čajeve ili napitke možete dodavati ljuske od jaja. Njih je potrebno prvo dobro oprati, osušiti i propržiti kratko na potpuno suvom tiganju. Kad se ohladi, u avanu ili blenderu usitnite ih da dobijete fini prah. Najbolje uzimati svako jutro prije doručka, 15 dana. Čaju možete dodati i limun, jer olakšava apsorpciju kalcijuma.
  3. Jabukovo sirće – svako jutro razmutite 2 kašike sirćeta (što mutnijeg) u čaši vode i dodajte kašičicu meda. Pijte prije doručka.
  4. Listovi kupusa – zagrijte listove svježeg kupusa, privijte na bolno mjesto i privežite elastičnim zavojem ili pamučnom krpom.
  5. Med i sjemenke – potrebno je: 10 kašika lanenog sjemena, 5 kašika mljevenog susama, 5 kašika mljevenih sjemenki bundeve, 5 kašika mljevenih sjemenki suncokreta, 5 kašika mljevenih zrna pšenice, 3 kašike suvog grožđa i 1 kg livadskog meda. Sve sastojke staviti u posudu i miješati drvenom kašikom. Staviti u staklene teglice i konzumirati po kašiku prije doručka i prije ručka.
  6. Riblja kost – napuniti posudu vode od 2 litra i dodati riblje kosti koje su ostale od obroka. Najbolje da kosti budu veće, a ako su sitne, onda ih umotajte u gazu. Dok ne provri treba da bude bez poklopca, a zatim smanjiti temperaturu i poklopiti, pa kuvati još, najmanje, pola sata. Za to vrijeme nasjeckati pola ili više od pola glavice kupusa, listove maslačka, koprivu, peršun, tušt i lobodu. Sve dodati i zajedno kuvati dok bilje ne bude meko. Kad se skuva, procijediti, odstraniti sve kosti i pojesti čorbicu.
  7. Med i aloa vera – svjež list aloe vere sameljite i pomiješajte sa 600 grama domaćeg meda. Konzumirajte svaki dan, tri puta dnevno, po jednu kafenu kašičicu, prije jela.
  8. Susam – svako veče potopite jednu kašiku sjemenki susama u šolju jogurta i ostavite preko noći. Pijte ujutro na prazan stomak. Preporučuje se svakodnevno.
  9. Celer – korijen celera što češće kuvati u čorbama i supama ili kao dodatak salati, a lišće celera preliti sa litrom ključale vode i kuvati još nekoliko minuta. Čaj se pije tokom dana.
  10. Želatin – odličan lijek za sve bolesti kostiju i zglobova, osim toga regeneriše hrskavicu. Kupite goveđi želatin, pa svako veče jednu kašiku umiješajte u vodu, sok ili jogurt. Promiješajte da smjesa postane gušća, pa popijte ili pojedite.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.